Bukarestben a Brassai-pályázat fotói

2018. szeptember 27. 21:11

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete második alkalommal kiírt Brassaï Sajtófotó-pályázatának díjnyertes alkotásaiból nyílik kiállítás a bukaresti Balassi Intézetben 2018. október 8-án 19 órától. A díjazott fotók két hétig tekinthetők meg a Balassi Intézet (Gina Patrichi u. 8.) székházában. A kiállítást megnyitja Rácz Éva, a MÚRE elnöke és Kósa András László a bukaresti Balassi Intézet igazgatója.

Ez a második alkalom, hogy a bukaresti közönség megtekintheti a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének fotópályázatán díjazott alkotásokat, hiszen tavaly a Bukaresti Magyar Napok nyitóeseménye volt az első Brassaï Sajtófotó-pályázat nyertes munkáiból készült válogatás kiállítása a bukaresti Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Az idei pályázaton, akárcsak tavaly, romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók vettek részt 2016-ban készült alkotásaikkal, továbbá magyarországi vagy a világban másutt élő magyar fotósok Romániában készült vagy a külhoni magyarok életét megörökítő képekkel. Az alkotásokat öt kategóriában díjazták: hír, és eseményfotó, fotóriport, portré, szociofotó és dokumentarista fotó, valamint sport. Szomorú sorsok, erős emberek, tűz, sár és iszap, beton és szalma, sportos mozgás és a magány örök pillanata. Ember és környezete. Az ünnepnapok a mindennapok között, a fotókon is megjelenik a húsvét, a búcsú Csíksomlyón, van majdnem ezer székely leány. A romániai és magyarországi szakemberekből álló zsűri öt kategóriában díjazta a beérkezett munkákat, egyedi vagy sorozatképeket.

A Brassaï fotópályázat megvalósulását és díjazását támogatta a BGA Zrt.

 

Egyébként az idei pályázatunkra beérkezett anyag zsűrizése ezekben a napokban ér véget, a nyertesek nevét a MÚRE októberi gyergyószárhegyi szakmai találkozóján jelentjük be, a díjakat az év végi kiállítások megnyitóin adjuk át.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!