Műfajismeret (nem csak) újságíróknak

2016. január 10. 22:27

Bár hatalmasat változott a média világa az utóbbi évtizedekben, meggyőződésünk, hogy a magyar sajtóban az újságírás kezdetei óta meghonosodott műfajok képesek alkalmazkodni az új médiafelületekhez, az új fogyasztói szokásokhoz. Ennek jegyében készült el a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének legújabb szakmai kiadványa, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

 

Szűcs László: Műfajok a magyar sajtóban című könyvét újrakiadásban veheti kézbe a olvasó: a jelenlegi a 2010-ben, az Ady Endre Sajtókollégium és a Szacsvay Akadémia kiadásában, Nagyváradon megjelent kiadvány átdolgozott, aktualizált, bővített kiadása. 

A kötet általánosságban és gyakorlati megközelítésben tárgyalja a műfajok megjelenését a médiában, és, ahol a szerző szükségesnek találta, ott kitér az audiovizuális, illetve az internetes média sajátos helyzeteire.

Az anyag új fejezettel is kiegészült, az online sajtó műfaji sajátosságairól szóló részt Győrffy Gábor (BBTE) írta.

Nem a sok kép, nem a színes nyomás az, ami meggyőz, hanem az, hogy benne van minden, amit tudni kell az egyes műfajok használatáról.

A kiadvány igényelhető a MÚRE marosvásárhelyi irodájában, valamint a területi megbízottainknál.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!