Újragondolt tábor

2019. szeptember 15. 13:28

Atyha, Parajd, Sóvárad, Pálpataka, Korond, ... – és persze Szováta. Mindezeken a helyeken jártak a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének táborozói. Idén azt vettük a fejünkbe, hogy portrékat írunk, ehhez kerestünk tehát alanyokat 2019. szeptember 6-8. között. Faggattunk festőt, író-helytörténészt, fizikust, médiavállalkozót, fazekast, sportoktatót, vállalkozót és (bizony!) még polgármestert is.

A táborban megismerkedtünk a Sóvidék TV és a Régió Rádió vezetőivel és munkatársaival, beleolvashattunk Székely Ferenc interjúkötet-sorozatába, és vendégül láttunk néhány helyi személyiséget. Körbesétáltuk a Medve-tó környékét nappali és esti fényben, megkóstoltuk a sósziklát, jókat beszélgettünk, besztercei szilvapálinkával, kelementelki és érmelléki borral egyaránt koccintottunk. S mielőtt meguntuk volna egymás társaságát, hazautaztunk, megegyezve, hogy jövőre is találkoznunk kell, de még azelőtt fogadkoztunk, hogy a közgyűlésre is elmegyünk, és a vállalt munkákat is leadjuk a szerkesztőnek október végéig.

 

A tervezett és megvalósított anyagokból ezúttal nem riportok születnek tehát. De ugyanúgy, szeretnénk kötetben megjelentetni az írásokat. A tartalom idén is rendkívül színesnek ígérkezik, hiszen nem csak az alanyok voltak sokfélék, de a riporterek (és a fotósok) is sokfelől érkeztek: Marosvásárhelyról, Csíkszeredából, Gyergyóból, Szilágyságból, Kolozsvárról és Bihar megyéből – a legmesszebbről: Kiskerekiből.

Táborozzunk együtt jövőre is, várjuk az ötleteket!Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!