Új vezetők Andy Vajna lapjainál

2017. október 18. 15:20

Egy hónappal azt követően, hogy a Lapcom Zrt. tulajdonát Andy Vajna szerezte meg, menesztették a céghez tartozó Bors országos bulvárnapilap, továbbá a győri és a szegedi napilap főszerkesztőit.

Andy Vajna nem várt sokáig a főszerkesztők cseréjével

 

Kirúgták Szekeres Tamást, a Bors főszerkesztőjét és  Sal Endrét, az Aktuális rovat vezetőjét, írja az Index. Az lap értesülései szerint az új főszerkesztő Kovács Vince lesz, aki eddig szintén az Aktuális rovatban dolgozott. Helyettese Kövess László lesz.

Andy Vajna szeptemberben szerezte meg a lapot kiadó Lapcom Zrt.-t. Ehhez a kiadóhoz tartozik még két vidéki lap, a szegedi Délmagyarország és a győri Kisalföld. Most látott neki a vezetők lecserélésének.

Október 18-án Nádori Péter, a Lapcom vezérigazgató-helyettese is bejelentette, hogy  közös megegyezéssel távozik, amit ő kezdeményezett még szeptemberben, amikor biztossá vált, hogy a cégnek új tulajdonosa lesz. A Lapcom stratégiai igazgatói feladatait Élő Gábor veszi át, aki a Mediaworks stratégiai igazgatói székéből érkezik a céghez. 

Szegeden a Délmagyarország főszerkesztőjének,  Kóti Zoltánnak is felmondtak. Az új főszerkesztő  a hvg.hu értesülései szerint Bonifert Gábor, a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal elnökének kabinetvezetője less, helyettese pedig Gidró Krisztina, aki  2016 augusztusa óta a Magyar Idők belpolitikai szerkesztője és Csongrád megyei tudósítója.

A Kisalföld főszerkesztői, kiadóvezetői feladatait Garamvölgyi Imre kapja meg, aki öt éve dolgozik a Kisalföldnél szerkesztőként. Az eddigi főszerkesztő-kiadóvezető, Nyerges Csaba közös megegyezéssel távozik a Lapcomtól.

A TV2-t is birtokló filmbiztos-laptulajdonos a vásárlásról korábban azt mondta: „Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak.”Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!