Zoom.hu – új portál a magyar sajtópiacon

2017. június 22. 14:29

Július második felében kezdi meg a munkát a Zoom.hu 30 fős szerkesztősége. Az új hírportál tulajdonosa Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

 

Tarjányi Péter, a hamarosan induló portál tulajdonosa

 

Július második felében indul a Facebook-oldalán magát „független, szabadelvű, Európa-párti lapnak” nevező Zoom.hu, a biztonságpolitikai szakértőként is ismert Tarjányi Péter politikával, gazdasággal és szórakoztatóiparral foglalkozó hírportálja.

Már korábban tudni lehetett, hogy a főszerkesztő a korábban az Indexet is kiadó CEMP csoport két portálja, a Dívány és a Port.hu előző főszerkesztője, Zappe Gábor lesz, a lapigazgató Szegő Péter (korábban Propeller, közmédia, Mediaworks) lesz, a tavaly bezárt Népszabadság utolsó főszerkesztője, Murányi András pedig hírigazgatóként dolgozik majd a cégnek. A 24.hu pedig most közzétett egy 21 neves, Tarjányi által is megerősített listát a céghez felvett munkatársakról.

A gazdasági rovatot Vitéz F. Ibolya (korábban Világgazdaság, HVG), a szórakoztatót a szintén a CEMP-hez tartozó Port.hu kulturális programajánló portál főszerkesztő-helyettese, Marczisovszky Márton viszi majd.

A Zoom.hu stábjában lesz négy volt origós is: a tévé rovat volt munkatársa, Vajda Judit, aki néhány hónapja úgy mondott fel az egyre brutálisabban a kormánypropaganda szolgálatába állított Origónál, hogy nem volt más munkaajánlata, de – mint akkor írta – nem akart egy levegőt szívni olyan emberekkel, akik kiszolgálói a Gulyás Márton elleni buzizós lejáratókampánynak. Szintén az Origótól érkezik Szirmák Erik, aki idén február óta dolgozott a portálnál, azt megelőzően a vs.hu-nál és a Magyar Nemzetnél volt. A Zoomnak dolgozik majd Grimm Balázs és Serdült Viktória is, akik szintén a közelmúltban jöttek el a portáltól.

A Zoomnál folytatja Pintér Luca, a Velvet.hu rovatvezetője (ő az egyetlen, akit az Index.hu Zrt.-től igazolnak), és Juhász Edina, a Dívány.hu munkatársa. Szintén CEMP-es múltja van a korábban az Indexnél dolgozó Csepregi János Botondnak és az egykori velvetes, jelenleg reset.hu-s Fekő Ádámnak.

A kereskedelmi terület vezetőjének is CEMP-es múltja van: az a Szabó Zsolt felel majd a reklámbevételekért, aki korábban értékesítési vezetőként dolgozott a cégnél – írja a 24.hu.

A laphoz igazol a Playboynak és a Gyöngy magazinnak is dolgozó Biró Péter István, a CEMP-hez tartozó napi.hu-tól érkező Papp Zsolt Sándor, Ábrahám Ambrus, a Népszava volt munkatársa, valamint Sereg András is, aki 1989-től 2005-ig a Népszabadság belpolitikai rovatának újságírója és szerkesztője volt, majd 2005-től idén márciusig az Alkotmánybíróság sajtófőnökeként dolgozott. A Zoomnál folytatja Fekete Gy. Attila, korábban a Népszabadság és a Magyar Nemzet bűnügyi újságírója is.

Tarjányi hírportálja, a Zoom.hu 2008. áprilisától pontosan egy évig egyébként működött már, de egy év után felmondtak az összes munkatársnak, mivel Tarjányi egy olyan cégnek adta el a portál jogait, amely nem kívánta fenntartani az eddigi tevékenységet. Tarjányi akkor úgy indokolta a döntését – a számára kedvező adásvétel mellett –, hogy „szerinte a politikai újságírásban nehéz idők következnek”.

Júliusban a tesztüzemmód kezdődik el, maga a portál a tervek szerint augusztus végén vagy ősszel indul.

 

Az Index.hu írása alapján.



Ossza meg másokkal is!



Szóljon hozzá!