Komlósi Gábor a MÚOSZ elnöke

2015. június 30. 23:40

A huszonöt éve saját médiaiskolát működtető Komlósi Gábor a Népsportnál kezdte a pályát 1974-ben, később dolgozott például a Népszavánál, a Magyar Televíziónál vagy vezérigazgatóként a Klubrádiónál. 2005-től három éven át a Nemzeti Sport Tanács, a kormány tanácsadó testületének főtitkára volt; 2009-2010-ben az Önkormányzati Minisztérium sajtó- és kommunikációs főosztályvezetője. 2014-től az Esti Hírlap online főszerkesztője. Utóbbi posztjától és a Rádio Bézsben műsorvezetőként vállalt feladataitól Komlósi Gábor MÚOSZ-elnökké választását követően megvált.

Komlósi Gábor az új tiszteletbeli elnökkel, Keleti Évával

 

A szavazatok 70,7%-val megválasztott új elnök a Sajtóházban 2015. június 20-án tartott küldöttgyűlésen elmondta: a MÚOSZ oktatási tevékenységét az írott sajtó területére koncentrálva fejlesztené, fontosnak tartja az orvosi ellátás és az üdülés értékeinek fenntartását, a szervezet szociális szerepvállalásának megőrzését, a vonzó szakmai rendezvények szervezését. Egy „szerethetőbb MÚOSZ” jövőképét fogalmazta meg: programjában a MÚOSZ újrapozicionálásának fontosságát hangsúlyozta, egyebek mellett azt ígérte, élettel tölti meg a Sajtóházat és bevonja a fiatalokat a szervezet életébe.

Komlósi Gábor a legnagyobb és legrégebbi magyar újságírószervezet vezetői posztjáért Tóth Károllyal, az eddigi elnökkel és Kékesi Zsolt elnökségi taggal szállt versenybe. A szavazásban 23,2%-os támogatással alulmaradt Tóth Károly három és fél év után távozik posztjáról, újabb tisztséget nem vállalt és küldötti mandátumáról is lemondott. Kékesi Zsoltot – Szegő Anna és Elek Lenke mellett – az elnökség póttagjává választották a küldöttek. Alelnökként Gönczi Mária és Hárshegyi János kapott bizalmat. A nyolctagú elnökség tagja lesz: Árpási Zoltán, Bánkuti András, Bódi Ágnes, Doros Judit, Dunay Csilla, Hajós Anna, Kleer László és Várhegyi Ferenc.

Komlósi Gábor Elnöki hasáb címmel hamarosan önálló bloggal jelentkezik.



Ossza meg másokkal is!



Szóljon hozzá!