Brassaï 2017 – július közepéig várjuk a képeket

2018. július 14. 10:57

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete harmadik alkalommal hirdette meg a Brassaï Sajtófotó pályázatot. Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók jelentkezését várjuk 2017-ben készült alkotásaikkal, továbbá magyarországi vagy a világban másutt élő magyar fotósok Romániában készült vagy a külhoni magyarok életével foglalkozó képeit. A meghosszabbított beküldési határidő: 2018. július 15.

 

A 2016. évi sajtófotó pályázat marosvásárhelyi kiállításának részlete a Bernády-ház emeleti termében    Fotó: Székelyhon

 

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete harmadik alkalommal hirdette meg a Brassaï Sajtófotó pályázatot. Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók jelentkezését várjuk 2017-ben készült alkotásaikkal, továbbá magyarországi vagy a világban másutt élő magyar fotósok Romániában készült vagy a külhoni magyarok életével foglalkozó képeit. A meghosszabbított beküldési határidő: 2018. július 15.

Kategóriánként legfennebb 3-3 egyedi képpel és 2-2, legtöbb 8 képből álló sorozattal vagy képriporttal lehet jelentkezni. A zsűri a sorozatokat megbonthatja, és egyedi fotóként díjazhatja a kiemelt képet.

A pályaműveket az alábbi kategóriában várjuk:

1. Hír, eseményfotó (egyedi)

2. Fotóriport (sorozat)

3. Portré (egyedi)

4. Szociofotó, dokumentarista fotó (egyedi vagy sorozat)

5. Sport (egyedi vagy sorozat)

 

A jelentkezési lapot, az önéletrajzot és a pályaműveket a murefoto@gmail.com címre várjuk legkésőbb 2018. július 15-ig.

A pályamű a kép címével, készítésének idejével és helyével, továbbá rövid önéletrajzzal együtt válik teljessé, sorozat esetében rövid leírással. További tájékoztatás, valamint visszajelzés a MÚRE Fotópályázat Facebook-csoporton keresztül is igényelhető. Egy pályázónak – függetlenül attól, hány kategóriában pályázik – csak egy nevezési lapot kell kitöltenie.

A nevezés ingyenes. A nevezéssel a pályázó kijelenti, hogy a kép(ek)et ő készítette 2017-ben, és rendelkezik a képek eredeti változatával.

A kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázati anyagból kiállítást szervezzen, albumot jelentessen meg. Jelentkezésével a pályázó ehhez beleegyezését adja.

A pályázaton manipulált képek nem vehetnek részt. Nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Manipulációnak számít a képek tartalmának megváltoztatása, képi elemek utólagos eltávolítása, vagy hozzáadása egy képhez.

A pályázaton legalább 2 megapixel felbontású, JPG formátumú képpel lehet pályázni. A maximális fájlméret 12 Mbyte. A képaláírás maximum 200 leütés lehet szóközökkel együtt, fotóriportok, képsorozatok bevezető szövege maximum 1500 jel.

A pályaműveket a kiíró által felkért romániai és magyarországi szakemberek bírálják el. A zsűri a pályázati feltételektől eltérő pályaműveket kizárja.

Az eredmény a zsűrizés lezárását követően, 2018 őszén válik nyilvánossá. A pályázókat a zsűri döntését követően eloektronikus levélben értesítjük.

DÍJAZÁS:

Kategóriáktól függetlenül Brassaï-díjban részesül a pályázat legjobb egyedi képe és/vagy sorozata. A pályázat összdíjazása 3000 lej, pénzdíjban a kategória győztesei, valamint a Brassaï-díjas részesül. A MÚRE partnerek bevonásával különdíjakat adhat ki.

 

 

JELENTKEZÉSI LAP

MÚRE Brassaï Sajtófotó pályázat, 2017

A pályázó neve: ..............................................................

Szerkesztőség: ............................................................

 

A pályaműveket az alábbi kategóriá(k)ba nevezem be:

(több pályázat esetén több is választható)

 

O Hír, eseményfotó – egyedi

O  Fotóriport – sorozat

O  Portré – egyedi

O  Szociofotó, dokumentarista fotó – egyedi vagy sorozat

 Ö Sport – egyedi vagy sorozat

 

Alulírott, elolvastam a Brassaï Sajtófotó pályázat, 2017 kiírását. Kijelentem, hogy a pályázatra beküldött kép(ek)et magam készítettem 2017-ben, azok nincsenek manipulálva, és rendelkezem a beadott képek eredeti változatával.

Beleegyezem, hogy a kiíró az általam készített pályaműveket (a szerző megjelölésével) kiállítsa, illetve nyomtatott albumban megjelentesse.

A jelentkezési laphoz mellékelem szakmai önéletrajzomat.

Kelt: 2018. ............................

Aláírás: .................................Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!