Magyar sajtófotók Bukarestben

2016. október 17. 21:29

A 33. Magyar Sajtófotó Pályázatra érkezett díjnyertes munkákból nyílik kiállítás Bukarestben a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2016. október 20-án 19 órakor.

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE), a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Bukaresti Petőfi Művelődési Társaság közös szervezésében megvalósuló tárlatra a 21 fényképet Szigeti Tamás fotográfus, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára válogatta.

A 33. Magyar Sajtófotó Pályázatra 243 fényképés, 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel pályázott. A kategóriák közül az Emberábrázolás-portré kategóriára érkezett a legtöbb pályamű, az zsűri összesen 506 egyedi és sorozat pályamű közül válogathatott. Tartalmilag is ezeket a kategóriákat értékelte kiemelkedőnek a nemzetközi zsűri, amelynek tagjai voltak Eric Baradat, az AFP Photo főszerkesztője; Bócsi Krisztián, a Bloomberg Finance fotográfusa, Marián Pauer fotótörténész, kurátor; és Reviczky Zsolt, a Népszabadság fotóriportere.

A most bemutattott fényképek művészet, társadalomábrázolás és dokumentarista fotográfia, bulvár, humor, természet és tudomány, emberábrázolás, hír- és eseményfotó, illetve sport kategóriában nyerték el a nemzetközi szakmai zsűri tetszését.

Az egyik fényképet, a Câmpean Thomasét azért válogatta be a kiállítás anyagába Szigeti Tamás, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára, mert Thomas Câmpean romániai fotóújságíró, az Adevărul egykori fotóriportere, fényképei megjelentek többek között olyan lapokban, mint a TIME, The Wall Street Journal, Wired, The Huffington Post, The Times, The Guardian, The Daily Telegraph.

A kiállítást megnyitja Márton Zoltán utazó, fényképész, blogger.

A kiállítás 2016 végéig látogatható Bukarestben, a Petőfi-házban (str. Ion Zalomit, 6.).Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!