Pro Cultura et Arte-díj újságíróknak

2019. szeptember 09. 10:14

Az erdélyi magyar kultúra és művészet tényszerű bemutatását és népszerűsítését célzó cikkek szerzőit jutalmazza a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ pályázata, melynek beküldési határdeje szeptember 15.

 

Közös ügyünk: az autentikus kulturális és művészeti értékek eljuttatása a befogadó közönség felé.

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ 2019-ben Pro Cultura et Arte díjat alapít, hogy elismerje mindazon újságírók munkáját, akik az írott sajtóban megjelent cikkeikben kiemelten foglalkoznak és tesznek az erdélyi magyar kultúra és művészet tényszerű bemutatásáért és népszerűsítéséért. A díjat évente egy személynek ítéli oda az erre a célra kijelölt zsűri a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Gyergyószárhegyen szervezett októberi találkozója alkalmával.

Kezdeményezésünk bátorítani kívánja azokat az újságírókat, akik tesznek a hagyományos értékek, a kultúra terjesztéséért, kerülve a kétes minőségű, kattintásvadász és egyben minőség- és kultúraromboló cikkeket és eszközöket.

A díj pénzjutalommal és elismerő oklevéllel jár. A díjat Gyergyószárhegyen a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének ünnepi díjátadóján adjuk át. Az első alkalommal átadandó díj pénzjutalmának értéke 1000 lej.

Bármely újságíró benevezhet az általa kiválasztott és beküldött három írással, de bármely újságíró vagy lapszerkesztő is javasolhatja munkatársát hasonló módon. Nevezési határidő: 2019. szeptember 15. éjfél.

A zsűrit három személy alkotja, melyek közül egyet-egyet a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete, illetve Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ jelöl ki.

A benevezett írásokat a kastelylazar@gmail.com email címre kérjük eljuttatni a fent említett határidőig.

 

Kolcsár Béla igazgató, Gyergyószárhegyi Kulturális és Művelődési Központ

 

CímlapképGyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ

 Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!