Sóvidéki arcok - MÚRE-tábor 2019

2019. augusztus 06. 09:43

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete 2019. szeptember 6-8. között Maros megyében, Szovátán és környékén szervezi meg idei riporttáborát. Célunk a korábbi évekhez képest kicsit változott: elsősorban Sóvidék személyiségeit keressük, azokat, akik 2019-ben fontosak a környéken élő magyar közösségben. A táborban elkészült munkákból (portrék, esetleg riportok) ezúttal is kötetet jelentetünk meg.

Jelentkezni lehet a mure@mure.ro e-mail-címen, augusztus 16-án 12 óráig.

A részvételi díj a tavalyi táborhoz hasonlóan:

- MÚRE-tagoknak 120 lej

- nem MÚRE-tag résztvevőknek 250 lej

- diákoknak 60 lej

A részvételi díj magában foglalja a szállást kétágyas szobákban (Teleki Hotel), illetve a táborban szokásos étkezést – reggelit és bőséges vacsorát – péntek déltől vasárnap délig. Visszalépés esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni.

FIGYELEM! A helyek száma korlátozott!

A jelentkezés feltétele a részvételi díj felének befizetése banki átutalással Egyesületünk számlájára, a fentebb jelzett határidőig, a honlapon elérhető adatok  szerint. A jelentkezéssel és a kedvezmény igénybevételével a táborozó vállalja, hogy részt vesz a terepmunkában, és írásával hozzájárul a kötet tartalmához. Aki nem teljesíti a vállalt munkát, nem adja le azt a megegyezett határidőre a kötet szerkesztőjének, kizárható a következő táborban való részvételből.

Érkezés: szeptember 6-án, pénteken déli 14 óráig.

Táborzárás: szeptember 8-án, vasárnap 14 órakor.

A tábor idejére ismét ösztöndíjas helyeket hirdetünk meg pályakezdő kollégáknak vagy diákoknak. Előnyben részesülnek a BBTE újságírás-média, illetve fotó-film szakos hallgatói (de ez nem kizáró jellegű). Az ösztöndíjasok feladata a tábor dokumentálása, és/vagy részt vesznek a riporteri munkában.

Idén irány a Sóvidék, találkozzunk Szovátán!

Rácz Éva elnök

(A képen: Atyha. Forrás: Wikipédia. Készítette: Sie - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6770312)

 

Programtervezet:
 

Szeptember 6., péntek

14 óráig a résztvevők érkezése; regisztráció, szállások elfoglalása

15.00 tábornyitás, programismertető

Utána: Terepmunka

19.00 vacsora, esetleg meghívottakkal a szállóban

 

Szeptember 7., szombat

Reggeli a szállóban (7.00-10.00)

Terepmunka

Vacsora a szállóban

 

Szeptember 8., vasárnap

Reggeli a szállóban (7.00-10.00 óra között), utána terepmunka

13-14.00 óra között táborzárás, majd hazautazás

 Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!