Terjeszkedik a City Rádió

2015. december 19. 15:34

Két új frekvenciával bővülhet a Szatmárnémeti központú City Rádió hálózata. Az Országos Audiovizuális Tanács honlapján közzétett adatok szerint, a 2015. november 14. és december 8. között lezajlott versenytárgyalásokon a szatmári Voice Media Centre Kft. nyerte el Kovásznán a 96,8 MHz, valamint Máramarossszigeten a 97,4 MHz frekvenciát.

 

A cég egész napos magyar nyelvű adást sugárzó kereskedelmi rádiót üzemeltet (106,4 Szatmárnémetin kívül) Nagykárolyban (93,8) és Zilahon (103,3) is, illetve tulajdonában van egy további szatmárnémeti (92,3 SAM FM) és egy borszéki (89,00 CLASS FM) frekvencia.

Idén az OAVT 58 rádiófrekvenciát osztott ki, ebből tíz URH-t a közszolgálati Román Rádiótáársaság kapott meg. Közülük az egyik a Marosvásárhelyi Rádió magyar adásának jobb vételét szolgálja majd Marosvásárhelyen, egy további pedig lehetővé teszi a Kolozsvári Rádió magyar és román nyelvű műsorának szétválását más-más FM-frekvencián, bár ezt követően a kolozsvári magyar adások vételkörzete jelentősen csökkenni fog.

A kereskedelmi rádiók közül a legtöbb, nyolc új frekvenciát a Radio Guerrilla szerezte.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!